Zımba İşlemeli Kamuflaj Çanta Yapımı


Kamuflaj kumaş bu yaz etrafımızda bol bol göreceğimiz detaylardan biri (zira ben kendisini pek bir severim). Ama benim kamuflaj çantamın  bu modanın seline kapılmakla pek bir alakası yok.

Yıllar, yıllar öncesinden kalma bir kaç kumaş çanta var annemde. Sanırım genç kızlığından bu yana duruyor. Sonrasında profesyonel bir terzi olan dayımın ilk yıllarda diktiği bir kaç parça şeyden bazıları yani...(Bu marifetli dayımın marifetli kızının yaptığı kurabiyelere buradan bir göz atın ;))

O çantalardan bir tanesi işte bu kamuflaj çantaydı. Onu değiştirmeye karar verdiğimde maalesef ilk halinin fotoğrafını çekmek aklıma gelmedi. Ben ilk halini kısaca anlatayım, siz hayalinizde canlandırıp değişimi farkedin :)

Uzunluğu 40cm civarındaydı. Dar bir çanta zaten, o uzunluk bana fazla geldi. Kesmek de istemedim. Bu şekilde üstüne kapatarak kullanabileceğim bir modele dönüştürmek daha akıllıca geldi bana.

Aynı kumaştan küçük sapları vardı. Onları söküp çıkarttım.

Ağız kısmında kalın bir dikiş vardı. Tamamiyle kesip çıkarttım.

Çıt çıtları vs. bulunmayan bir kemerim vardı evde kullanmadığım. Onu çantanın her iki yanına yetecek uzunlukta kestim. Alt fotoğrafta olduğu şekilde diktim. Dikişi makinede yapmadım, çantayı yanlardan söküp öyle dikişi yapmam gerekecekti ve bu bana zor iş gibi geldi. Ben de elde makine dikişi yaparak dikmeyi tercih ettim. Elim yatkın olduğu için çabucak bitti.


Çantayı kapatmak için önce cırt cırt dikmeyi düşündüm. Sonra dikiş kutumda dikilebilir çıt çıtlardan buldum. Çok işime yaradılar. Alt fotoğraftaki gibi çıt çıtların bir tarafını kumaşa ;


diğer tarafını ise kemerken çanta bantına dönüştürdüğüm parçaların ucuna diktim. Alt fotoğraf çantanın açık görüntüsü.


Son olarak çantaya , zamanın behrinde çanta sapı yapmak için bolca aldığım kalın zincirlerden taktım. Çantaya şöyle bir bakınca altın sarısı zımbalarımın ona ne kadar yakışacağını farkettim. Geçirmeli zımbaları çantanın üzerinde kare şekli oluşturacak düzende yerleştirdim. Daha farklı bir şekil vardı aklımda ama kalan zımbalarımdan bileklik yapacağım için fazla harcamak istemedim :P


Hımmmmm, olmuş olmuş bu.
Var mı sizin de kıyıda köşede böyle kumaş çantalarınız ?
Eeee, hala orda mısınız ? Hadi dikmeye...

GeceButik

5 yorum:

Deniz 8 Şubat 2013 13:27  

Çok hoş bir çanta olmuş bu. Elinden geliyor böyle işler demek :) Dikişi ben de severim. Kemerden yaptığın kısımlar da çok yakışmış kamuflaja. Ellerin dert görmesin :) Sevgiler.

LeylaK 8 Şubat 2013 23:44  

Teşekkürler Deniz. Evet kemerin rengi iyi gitti :)

CEPAYNASI 11 Mart 2013 12:39  

sonuç;çok güzel...
dikiş bilseydim keşke!

TUGBA ATES 14 Ocak 2014 12:15  

Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Bu harika pano da bana ilham verdi bende deneyeceğim;) takipteyim beklerim;)

Ankara Boyacı 16 Temmuz 2015 08:36  

iyi bir site teşekkürler.

Yorum Gönder

Gece Butikten mutlu ayrılın.

HOSGELDİN


Leyla'nın Kahve Dükkanı

İZLEYİCİLER

Nurcan Çakır FOTOĞRAF

Kanaviçe

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Antika

Keçe

Beyaziş